torsdag 14 februari 2008

Stjärnglans över The Big Easy

Ikväll startar den lika efterlängtade som bespottade All-Starhelgen, denna gång i det allmänt så katastrofala men basketmässigt för tillfället så utomordentligt överraskande och bra New Orleans.

Helgen kickar igång med en av de pajigaste, kändis-matchen, och en av de mest intressanta, rookie/sophomore-bataljen, matcherna. Kändisspektaklet är så sjukt pinsamt eftersom ingen av kändisarna som brukar vara med kan spela för fem öre. Mina pengar ligger dock på New Orleans-laget på grund av att de har skivbolagsmogulen och före detta NBA-spelaren Master P samt skönsjungande charmtrollet Ne-Yo och skådisen Seth Gilliam från världens genom tiderna bästa kulturyttring någonsin, The Wire.
Celebrity MVP: Master P

I Rookies vs. Sophomores-matchen tror jag det som vanligt blir vinst för de senare trots att nykomlings-laget är mer rutinerat än vanligt med flera äldre förstaårsspelare i Luis Scola, Juan Carlos Navarro och Jamario Moon. Fast om Rookiestjärnan Kevin Durant ställt in siktet rätt kan småglinen kanske överraska.
Rookies/Sophomore MVP: Rudy Gay

Vidare kan vi på lördag se fram emot en trepoängstävling av rang, trots Kobes frånfall, en Skills Challenge mellan ligans topp-guards samt en dunktävling som med streamvideons hjälp blivit ungefär lika hypad som Lykke Li. Tyvärr så tjurar David Stern och NBA och låter inte Mighty Dwight höja korgen vilket skulle ha gett den annars ganska så urtvättade tävlingen en ny dimension.
Sprite Slam Dunk: Rudy Gay
Foot Locker Three Point Shootout: Jason Kapono
Playstation Skills Challenge: Chris Paul

Haier Shooting Stars ger jag inte så mycket för dock.

Sen på söndag är det slutligen dags för den riktiga All-Starmatchen där East tyvärr saknar både Caron Butler och startern Kevin Garnett och West förmodligen kommer stå utan Kobe Bryant som har ont i lillfingret. Blir nog som vanligt lite halvdant spel, och väldigt halvdant försvar, till att börja med men är det bara jämnt framåt slutet kommer det nog bjudas på både underhållning, dramatik och spänning. Mina pengar ligger på West.
All-Star MVP: Kobe Bryant (om inte Kobe spelar; Allen Iverson)

Inga kommentarer: