torsdag 17 april 2008

Playoffs previews 2008, del 1

Eftersom mitt resesällskap börjar bli redigt less på att höra mig tjata om stuff i allmänhet och basket i synnerhet och eftersom jag inte lyckades få en audiens hos påve Benedict, som befann sig i Washington D.C. samtidigt som undertecknad, eller lyckades slita Gilbert från sitt Xbox för lite kvalitativ NBA-rantande tänkte jag lätta mitt hjärta för er mina kära läsare (eller borde jag kanske skriva för Dig min kära läsare?).

Golden State Warriors.
Kuken. Jag trodde verkligen mina böner blivit besvarade när Dirk stukade fossingen sin men den jäveln hade ju tydligen bättre läkkött än den där mänskliga cancersvulsten från Arkiv X (ni kommer ihåg han som blev handklovad till en polisbil i början av avsnittet men bröt loss sin tumme, smet hem och grodde en ny - bara sådär).

Men nu missade mina favvisar slutspel och jag befarar det värsta. Nellie kommer stanna hemma på Hawaii, Baron optar ut och börjar spela med något looserlag, Chris Mullin anställer Jeff Van Gundy som tränare, ESPN förlorar en av sina bästa expertkommentatorer GSW blir ligans defensivaste lag och Stephen Jackson drar slutligen en Sprewell på SVG av ren Psycho-frustration, blir avstängd för livstid och flyttar hem till Texas och startar en skytteklubb. Jag ger upp på livet.

Eastern Conference Playoffs:
Boston - Atlanta 4-0
It´s a sweep. Punkt.

Cleveland - Washington 2-4
Förmodligen mer min Gilbert-förälskelse som pratar än mitt intellekt men jag säger bara, beware of the Wizards. Washington har dessutom både Caron Butler och Antawn Jamison som matchar upp någorlunda med the mighty Lebron.

Orlando - Toronto 2-4
Howard har varit rätt fattig på sistone, Bosh har varit grym, Orlando har ingen bra PG, Toronto har 2. Jag går med underhunden även här även om Janne Loffe Gundy är en av mina favorittränare. Dessutom tror jag Kris Humphries kommer reta gallfebern på mighty Dwight som kommer kontra med en armbåge och en matchs avstängning.

Detroit - Philadelphia 4-0
It´s a sweep. Punkt.

Western Conference Playoffs:
LA Lakers - Denver 4-1
Såvida inte Iverson och Melo går helt bananas och J.R. Smith har minst en match med 45+ poäng har inte Denver en sucks chans att ta sig vidare. Lakers å andra sidan har, som sig bör för en förstaseed, fått den gräddigaste filen fram till Western-finalen och bara Kobes lillfinger håller ihop har jag sjukt svårt att se de åka ut innan dess.

Utah - Houston 4-1
In i det sista grät jag på mina bara, solkyssta, knän för att Utah och San Antonio skulle mötas i första rundan, men icket. Houston har nog inte mycket att sätta emot kuk-Utah men alla vi som kommer ihåg T-Macs outburst mot Spurs för ett par år sedan har dock lite hopp om en Rockets-triumf(ni som inte kommer ihåg eller av oförklarlig anledning missat det kan friska upp minnet HÄR).

San Antonio - Phoenix 2-4
Första matchen spelas imorgon och den som tror att de kan få med mig ut från mitt sunkiga motellrum i Knoxville mellan 3.00ET och 6.30ET kan GLÖMMA SIN DRÖM. Jag började bli redigt less på Phoenix innan Shaq-bytet men nu är de förmodligen det lag jag gillar mest efter utslagna Golden State. Det lag som tar sig vidare från denna giganternas kamp har stora möjligheter att möta upp med Lakers i finalen.

New Orleans - Dallas 4-3
Om Wizards är mitt överraskningslag i öst är nog Dallas mina mörkhästar i väst. Efter en minst sagt trevande inledning på Kidd.2-eran verkar de fått rejält med vind under cowboyhattarna på sistone. Jag blir inte alls förvånad om de lyckas slå ut ett ungt och tröttkört New Orleans Hornets men det ska nog mycket till om de ska ta sig vidare från en andrarunda mot antingen Suns eller Spurs.

Inga kommentarer: