måndag 19 maj 2008

The (possible) return of the Knickerbockers


Så, ingen har väl missat Mike D'antonis övergång från soliga Phoenix till nattsvarta New York Knicks. Ingen har väl heller missat Knicks väldokumenterade planer att försöka lura till sig Kung Lebron den första när dennes kontrakt med Cleveland Cavalliers går ut sommaren 2010. (Såvida inte Lebron redan skrivit ett hemligt kontrakt med Jay-Z om att ansluta Brooklyn Nets när nu detta sker).

Vad jag personligen dock just har upptäckt är Knicks möjliga tioöresvändning nu redan i sommar på grund av den giriga, och dumdristiga, draftklassen från 2004 som istället för att ta de kontraktsförslag som lades upp på bordet av deras nuvarande klubbar nu i sommar istället är restricted free agents. Och är det något Knicks kan så är det att signera restricted free agents eftersom deras ägare James Dolan inte verkar bry sig nämligt om eventuella lyx-taxeringar.

Och dte är inga spelare som helst heller. Ta en titt på den här RFA-listan och säg vem, förutom möjligen centrarna Emeka Okafor och Andris Biedrins, som inte skulle passa som en hand i en handske i ett run-and-gun, 7-seconds-or-less, Mike D-system:

Andris Biedrins, C, Golden State
Jose Calderon, G, Toronto
Josh Childress, G/F, Atlanta
Luol Deng, F, Chicago
Monta Ellis, G, Golden State
Andre Igoudala, G/F, Philadelphia
Emeka Okafor, C, Charlotte
J.R. Smith, G, Denver
Josh Smith, F, Atlanta
Louis Williams, G, Philadephia

Fast snabbaste lösningen av alla vore om Mike D och nästan like purfärska knicksmanagern Donnie Walsh på något sätt lyckas bytlura till sig Carmelo Anthony från Denver nu när han tydigen ska vara uppe for grabs. Melo är ju med sin atleticism, skotteknik och fysik perfekt för Mikes system. Och Sen finns ju även möjlighten att Wizards-duon Antawn Jamison och Gilbert Arenas river sina kontrakt.

Solen kan snart lysa igen på det stora äpplet.

Men just för tillfället skiner solen på mig här i väderomväxlande San Francisco och jag ska alldeles strax bege mig ut och springa backe upp och backe ned för att hitta en sportbar som visar Game 7 mellan Spurs och Hornets.

På återseende!

2 kommentarer:

Gagge sa...

Det vore underligt om Denver skulle dumpa Melo, särskilt så billigt som det ryktats(Jefferson och Williams?), men är han på väg ut så borde Walsh et al göra sitt yttersta för att få dit honom. Samt köpa ut fyra-fem spelare från truppen(Curry/Z-Bo, Jerome James, Marbury, samt åtminstone den där SF:n jag alltid tappar namnet på).

moses blackman sa...

quentin richardson.