måndag 1 september 2014

Harden's hardship


VM-turneringen är igång och Team USA, som är det enda laget jag har någon större koll på och intresse i, har inlett med två väntade segrar mot Finland och Turkiet. Mot turkarna var det lite motigt inledningsvis och de amerikanska kommentatorerna upprepade sitt eviga mantra om FIBA-regler, ojämna domarinsatser och undervärderat motstånd.

Vad som i själva verket utspelades var den vanliga visan där ett USA som fullkomligt massakrerat Finland dagen innan (till exempel mäktades det bara med två finska pinnar i den andra perioden) blev överrumplade av ett faktiskt bra FIBA-landslag som taktiskt tog matchen precis dit de ville. Lågt tempo, intensivt och intelligent försvar som ledde till dåliga, stressade och missade amerikanska avslut. Turkisk ledning med fem poäng i halvtid.

Sen fortsatte den vanliga visan med att amerikanerna gjorde några justeringar, ökade tempot och sedan rodde hem matchen rätt så komfortabelt bakom sin bredd.

Allt detta känns rätt standard och inte särskilt uppseendeväckande.

Vad som däremot höjde minst ett (och för Anthony Davis MAX ett) ögonbryn här och där var James Hardens självutnämning som detta 'Dream Teams' DEFENSIVE STOPPER.

RE-DIC-O-LOUS.

Exhibit A (av cirka 10 liknande tillfällen från Turkiet-matchen)


Exhibit B (samlade slips från förra NBA-sâsongen)


Case closed.

Inga kommentarer: