tisdag 28 augusti 2007

Alibi-vitingen


Medan det amerikanska basketlandslaget går från klarhet till klarhet i sitt nystartade återtåg till toppen av FIBA-basketen, de har verkligen krossat allt motstånd hittills i FIBA Amercas även om den senaste 27-poängsvinsten mot Mexico blottade några av Team USA:s svagheter (jävlar vad jag gillar att de amerikanska kommentatorerna hela tiden i alla sportsammanhang alltid säger Team USA, Team Canada, Team Sweden osv.), så är det en liten grej jag undrar över. Vad i hela Hälsingland gör Mike Miller i laget?

Miller ska, tillsammans med Michael Redd, stå för trepoängsskyttet mot eventuella europeiska zon-försvar - är det tänkt i alla fall. Miller återfinns dock först på 55:e plats i turneringen när det gäller trepoängsskyttet procentmässigt, vilket till exempel är hela 8 platser efter Canadas och tillika Philadelphia 76s center Samuel Dalembert. Inte vidare värst bra alltså. Snarare värst.

Nu är detta i och för sig lite missvisande eftersom det inte finns något krav över hur många försök man minst ska ha gett sig på vilket betyder att några okända turknuttar som satt ett skott på ett försök leder, men ändå.

Om man ser bara till de amerikanska spelarna så ligger den så kallade trepoängsspecialisten Miller efter i tur-och-ordning: Jason Kidd, Lebron James, Carmelo Anthony, Kobe Bryant, Deron Williams, Michael Redd och Chauncey Billups - det vill säga nästan varenda amerikan som ens försökt sig på en trepoängare i turneringen.

Vad har då Miller där att göra när han uppenbarligen inte är något vidare på att skjuta långskott? Kan han dribbla? NEJ. Passa? NEJ. Spela försvar? HELL NO. Med andra ord skulle de egentligen lika gärna kunnat ta med lillkillen Adam Morrison så han får se och lära inför OS 2020.

För både Mike och Adam har något som ingen annan i laget har - vitt skinn (eller snarare någon slags skär nyans men whatever). Och om Team USA (där är det igen!) nu verkligen var tvugna att ta med en alibi-viting så förstår jag verkligen inte varför de valde Miller framför vår synske kamrat Kirk.

Fast helst av allt skulle jag vilja se mister Miller ersatt av Mighty 0.

Inga kommentarer: