onsdag 25 april 2007

Nostrakirkmus


Jag har fått reda på varför Captain Kirk Hinrich är så bra på att spela försvar. För trots att han varken är särdeles stark, lång, snabb eller atletisk lyckas han oftast på något sätt sätta D för motståndarnas anfall. Och visst om man har Big Ben Wallace, som dock har en minst sagt dålig säsong i ryggen, som hjälpförsvar så borde till och med Dudär klara dig rätt hyfsat. Men spelar du i NBA, nej. Det gör Kirk. För Kirk har något som inte du har, något som gör honom speciell (och nu pratar jag inte om hans greknäsa).

Han är nämligen SYNSK.

Det hela började i Kirks tidiga tonår när hans lärare delade ut en hemläxa som gick ut på att alla elever skulle gissa vad de skulle bli när de blev stora, skriva ned det på en lapp, lägga lappen i ett kuvert och sedan inte öppna kuvertet förrän tio år senare (hur läxan rättades och betygsattes förtäljer tyvärr inte historien men jag gissar att det finns något slags CSI/MacGyver-trick för att kunna läsa brev utan att öppna kuvertet).

Sagt och gjort, Kirk gissade, skrev, stoppade i kuvert men glömde sedan bort hela händelsen. Som tur var hittades kuvertet av mama Hinrich efter ungefär tio års bortglömska och när kuvertet öppnades kundes en sju ord lång mening med lill-Kirks handstil utläsas;

"Starting point guard of the Chicago Bulls."

Inga kommentarer: