onsdag 11 april 2007

Slutspelsspurt

Med bara en vecka kvar av grundsäsongen är det äntligen dags för slutspurten in i slutspelet. Och vilket slutspel det ser ut att bli.

I Western Conference är mångt och mycket redan avgjort, Dallas Conferencesegrare och följs in i slutspelet av Phoenix, San Antonio (som dock har chans att komma ikapp och förbi Suns, not), Utah och Houston. Med största sannolikhet kommer Denver, med sex raka segrar, hamna på sjätte plats och jag har svårt att se Lakers tappa sin sjunde plats. Slutligen hoppas jag att Golden State klarar av att hålla kvar den åttonde och sista slutspelsplatsen, för jävlar vilken förstarunda vi får då:

Dallas Mavericks - Golden State Warriors, där Warriors är de enda med winning record över Dallas i år.

Utah Jazz - Houston Rockets, förstarundans sömnpiller men för er som gillar asiater, muskler och killar som gör saker tillsammans blir det nog festligt. Bögfestligt.

Phoenix Suns - L.A. Lakers, repris på fjolårets förstarunda och med en av de roligaste matcher i matcherna mellan Raja Bell och Kobe Bryant.

San Antonio Spurs - Denver Nuggets, de två formstarkaste lagen just nu där Spurs leder 2-0 under säsongen men där Denver på senare tid tagit fina skalper i form av Suns och Mavericks.

I Eastern Conference är slutplaceringarna dessto mer oklara, där den oerhört viktiga kampen om andraplatsen i Central Division, och därmed hemmaplansfördel fram till Conferencefinalen, mellan Chicago och Cleveland kommer leva fram till målsnöret och formtoppade New Jersey förmodligen kommer gå ikapp och förbi skadedrabbade Washington.

Jag tror dock att det kommer bli de lagen som nu ligger på slutspelsplats - Detroit, Chicago, Toronto, Miami, Cleveland, Washington, New Jersey och Orlando - som slutligen också kommer gå till slutspel. Där vill jag höja ett varningens finger för Toronto Raptors som vunnit flest matcher av alla i öst sedan det blev nytt år. Detta trots skador på framträdande spelare som Jorge Garbajosa och Andrea Bargnani.

Dock så är nog slutspelet på den östra sidan bara ett tävling om att bli näst bäst i världen för oavsett vem som klarar sig ur getingboet i väst så är det med all sannolikhet det laget som kommer stå som slutgiltig segrare.

Fast så sas det å andra sidan förra året också.

Inga kommentarer: