tisdag 10 april 2007

straffkast
Jag förstår verkligen inte hur vissa proffessionella basketspelare är så värdelösa straffkastare. Hallå, om du har spelat basket hela ditt liv och fucking tränat varje dag i typ tio år borde du faktiskt kunna sätta åtta av tio skott från strafflinjen. Seriöst, jag tycker det är skandal. Kanske har det med muskelmassa att göra, nästan alla värdelösa straffkastare är ju rejält biffiga stora killar. Är ökad muskelmassa = minskad känsla?? Men allvarligt, jag tror inte man kan tillskriva detta fenomen det esoteriska begreppet "brist på känsla". För jag skulle kunna kasta en sten ut genom fönstret från det kontor jag just nu sitter i, ta vem den än träffar och kunna träna upp denna Random Randomsson till en åttioprocentig straffskytt på något år, det är jag säker på.

Är det då något mentalt som hindrar skyttet? Får dessa spelare ångest som leder till kortslutning i armar och/eller händer när de ska skjuta? Det verkar ju inte överensstämma med mina fördomar om basketproffs som antingen sköna lirare eller arroganta storhetsvansinnesfall. Skulle dessa dudes få panik och skjuta snett på grund av prestationsångest? I think not.

Kanske dom inte koncentrerar sig tillräckligt. Om det är fallet borde alla straffkastmissar leda till avdrag på lönen. Då skulle det bli annat liv i grytan. Fy fan vilket annat liv. Och jag slår vad om en drastisk förbättring av straffkastskyttet. För självklart bryr sig basketproffs mer om The Paper än Vinster. Vad som än ligger bakom borde folk (det betyder du, Ben Wallace) ju skämmas. Folk skäms för lite nu för tiden. Särskilt med tanke på att det finns 80-åringar som aldrig missar: http://www.ocmetro.com/archives/ocmetro_2002/metro103102/hot25/Amberry_hot25_2002.html
(Seriöst, läs den där länkade artikeln. Wild stuff.)
Varför jag är så upprörd? För jag tycker inte om när någon får betalt för att göra ett sämre jobb än jag skulle. Detta gäller inte bara basket, så beware alla beslutsfattare därute.

2 kommentarer:

moses blackman sa...

jag tror att det mest bara är en gimmick de kör med, lite "hej kolla på mig vad jag är wild'n'crazy som inte bryr mig om straffkast, spexigt va".

gagge sa...

Jag misstänker att de stora spelarna har problem, eftesom bollen är så satans liten i deras biffhänder. om du skulle skjuta med en handboll, skulle det inte heller se vackert ut. Däremot tycker jag också att det är sanslöst, att man inte kan träna sig upp till iaf 70%... De borde anställa Jalmby för att styra upp skutan!=)