torsdag 19 april 2007

Lång och osammanhängande post om slutspelet.Oftast vet den ena handen vad den andra gör. Men ibland händer det att den ena handen inte förstår något av vad den andra handen skriver, och tycker det är heeelt jäkla orimligt. Som när jag nu läser att Moses Blackman tippar 4-1 till Detroit Pistons mot Orlando Magic i första slutspelsrundan. Nigga please. Som att Orlando någonsin skulle vinna mot Detroit. Dom skulle kunna spela hundra matcher utan Orlando vann en enda. It's a sweep kompis, inget snack om saken.

Men hursomhelst kommer East-slutspelet vara mycket tråkigare än West-ditot. Delvis på grund av ojämna matchups (Wizards är ungefär sämst i hela NBA just nu, och även om Antawn Jamison kommer gå helt Hannibal Lecter och sätta 40 poäng per match har dom ingen chans mot The Lebrons.) men också för att det laget som helt klart kommer vinna East, Detroit Pistons, är så jävla träliga att se på. Jag älskade dom ju när dom satte punkt för Shaq+Kobe-eran back in the days, men efter finalserien mot Spurs året därpå har jag hatat dom. Det var den sämsta finalserien i mannaminne, det enda roliga var Robert Horrys sanslösa utbrott i en av matcherna (tror det var match nummer 3). Robert Horry är grejen.

Min poäng är: möts Pistons och Spurs i finalerna i år så lägger jag ner NBA. kanske inte för evigt, men lätt för ett par-tre år. Det jobbiga är att det mycket väl kan hända. Jag har räknat ut att det är 50% chans att Pistons tar sig ur East, och att det är 35% chans att Spurs tar sig ur West. Jag orkar inte räkna exakt hur stor chans det då blir att de båda möts i Finals, för jag suger på matte, men den är fanimej större än att några andra lag gör det. Och då är det kört. Ingen vill se Spurs mot Pistons, ingen!!!! Finals i år kommer i så fall ha lägst tittarsiffror everr!!!

Och det vill ju inte dudesen som styr ligan se. Därför hoppas jag på partiska domare som systematiskt feldömer fouls och stegfel på Pistons och Spurs spelare. Vore en fröjd för mina ögon. En ännu större fröjd vore om Denver Nuggets kunde slå ut Spurs i första rundan. Denver har ändå varit sjukt heta på sista tiden, och Spurs brukar ju ha trubbel i första rundan... förra året tog det dom sex matcher att slå ut Kings, året innan det vann dom i sex matcher i en extremt fysisk serie mot Nuggets. Så jag tänker tippa med hjärtat och säger att Nuggets vinner i sju matcher. Inte för att jag tror särskilt mycket på det själv, men för att det skulle göra mitt ÅR att få se problembarnen och thugsen I Nuggets slå ut de proffsiga helgonen i Spurs.

Ah, jag får helt enkelt ta och förutspå hela första rundan i West:

Dallas Mavericks - Golden State Warriors
Golden State har som bekant fullkomligt ägt Mavs sönder och samman i år, dessutom är dom kanske vårt favoritlag med sin run and gun, smallball-stil. För övrigt är det tur för Phoenix Suns att dom slipper möta Warriors i första rundan. Baron Davis skulle bara posta up och förnedra Steve Nash varje anfall. Not a good look för The Maestro, som vi numera kallar Nash. Men: Mavs kommer skärpa sig nu när det vankas slutspel, och dom kommer vinna serien, 4-1 i matcher. Japp, Warriors kommer endast vinna en match, en hemmamatch när dom sätter allt i första quartern och gör sisådär 45 poäng, varefter dom har alldleles för mycket poäng för att Mavs ska ha en chans. Men that's it kompis. Synd och skam egentligen, på så rara ärter. Mavs, 4-1 i matcher

Phoenix Suns - LA Lakers
Den här gick ju till sju matcher förra säsongen, och var extremt underhållande, men jag skulle inte håla andan för att det ska hända igen i år. Varför? Jo, för att Lakers suger. Dom har dalat stadigt den senaste typ månaden, och ingen gör nånting förutom Kobe. Dessutom har Suns i år en förbannad The Maestro, och en frisk Amare. Hoppas bara det blir tillräckligt jämt för att Raja Bell och Kobe ska börja slåss igen. Givetvis kommer Kobe gå helt Hannibal Lecter och göra 65 poäng i en av matcherna, varpå Lakers vinner den, men annars kommer det vara Suns hela vägen. Suns, 4-1 i matcher.

San Antonio Spurs - Denver Nuggets
Den här serien kommer att äga, eftersom... Nej just det, jag har redan skrivit om den här serien. Hursomhelst, den kommer att äga även om Nuggets förlorar den, eftersom det kommer vara så mycket känslor inblandade. Mina älskade Nuggets mot mina hatade Spurs. Varje retur, varje missat skott, jag kommer bry mig och jag kommer känna att det är på liv och död. Nuggets, 4-3 i matcher.

Houston Rockets - Utah Jazz
Jag förstår inte hur man inte kan gilla den här matchupen. Den står ju mellan mitt favorithatlag of all time, Utah Jazz (någon gång ska jag göra en post där jag listar 120 skäl att hata Karl Malone) och Tracy McGradys Houston Rockets. T-Mac har aldrig vunnit en slutspelsserie, och därför kommer han vara helt Hannibal Lecter i den här serien, triple doubles, 40-poängsmatcher, han kommer göra allt och vad som helst för att vinna. Kommer bli spek-tak-ul-ääärt kompis. Och Rockets kommer vinna, vilket gör det hela ännu bättre. Rockets, 4-2 i matcher.

2 kommentarer:

moses blackman sa...

ok. jag erkänner. enda anledningen till att orlando fick en match var för att jag ville fira grant hills återkomst, för nu är han väl tillbaka ändå. kanske inte fullt ut men tillräckligt för att jag så jävla mycket vill unna honom en vinst.
fasthåller dock att houston-utah kommer bli: poängsnitt på 85-85, jazz kommer foula t-mac varje gång han ska göra något läckert och ak47 kommer spela bögförsvar på honom. skulle dock vara nice om boozer fick fingret av dikembe.

Frank Dux sa...

Inte för att jag förstår så mycket av den, men shit vad jag älskar er blogg!