måndag 2 april 2007

Monday madness

Inatt avgörs den amerikanska college-finalen mellan fjolårets vinnare Florida Gators och Ohio State Buckeyes. Men först en kort sammanfattning från helgens final four-matcher:

Georgetown Hoyas - Ohio State Buckeyes
Ohios stjärna Greg Oden hamnade tidigt i foultrubbel, som så många gånger tidigare under turneringen, och fick följa nästan hela första halvleken från bänken. Detta hindrade dock inte Buckeyes från att gå upp i ledningen och hålla den in i pausvilan. I andra halvlek kom Hoyas ikapp genom storspelande centern Roy Hibbert men när det sedan blev dennes tur att hamna i foulproblem hade inte Georgetown mycket att sätta emot. Ohios freshman Mike Conley ledde till slut sitt lag till en ganska så komfortabel seger, 67-60.

UCLA Bruins - Florida Gators
Matchen började i försvarets tecken där UCLA startade bäst. Men när deras stjärna Arron Afflalo drabbades av Oden-syndrom och fick förpassa sig till bänken på grund av fouls tog Florida över kommandot och ledde i halvtid med sex poäng. Efter halvtidsvilan togs matchen över helt av Florida i allmänhet och deras bigmen-trio, bestående av Corey Brewer, Joakim Noah och Al Horford, i synnerhet. Florida drog ifrån med nästan 20 poäng och trots ett tappert försök i slutet av UCLA, ledda av en utvilad Afflalo, fanns det inget som kunde stoppa Gators från att gå till sin andra raka final.

I nattens final tror jag att Floridas bredd kommer vinna över Greg Odens längd. Om detta inträffar kommer Florida bli det första laget sedan Duke, 1991-92, att försvara sin titel.