söndag 8 april 2007

Plannja svenska mästare, igen

De grönvita norrbottningarna höll nerverna i styr i den sjätte finalens slutskede och kunde vinna genom ett straffkast av obygdens son, John Rosendahl. John fick två straffkast med 5 sekunder kvar, satte första, missade andra. 08 tog returen och rusade ner för planen, bollen gick till Micke Lindkvist som sköt - men missade. Stockholmarna ville ha foul men domarna höll inte med. Champagnedags för Plannja.

- Plannjas coach David Vischer hade lyssnat till mitt råd och behöll Jonas Jerebko på planen i slutskedet vilket bland annat ledde till två mycket viktiga och avgörande trepoängare av den gänglige ynglingen när matchen stod och vägde.

- Expertkommentatorn och före detta Plannja-spelaren Dennis Aulander hakade i halvtidvilan på mitt resonemang om behovet av svensk förbättring mediemässigt till nästa säsong.

- John Rosendahl avgjorde matchen genom att vänd mot korgen attackera för att belönas med två straffkast.

Inte den första trepoängaren som sitter klockrent för undertecknad om man säger så.

Plannjas dominans fortsätter och det här var deras sjätte guld på tio år. Laget börjar dock bli ganska så åldersdigert och Håkan Larsson har nog spelat sin bästa match. Skulle dock inte bli förvånad om de står där nästa år igen med bucklan över huvudet och med skägget drypande av skumpa.

Föresten så är gamm-Håcke med sitt slutspelskägg sjukt lik Jonas Indes karaktär Lennart från Killinggängets film "Torsk på Tallin". Både uteseendemässigt och verbalt.

Inga kommentarer: