fredag 14 september 2007

Papa's got a bad ol' knee

Greg Odens och Portland Trailblazers säsong är över innan den ens startade. Oden, som valdes som numero uno i sommarens draft, har nämligen tvingats till så kallad "microfracture surgery".

Detta betyder att Oden, eller Lebron's dad som han även kallas, förmodligen kommer missa hela sin kommande rookie-säsong och kanske så mycket som uppemot 12 månader av basketspelande.

Oden, som under en stor del av sitt college-år i Ohio spelade med en skada i sin högra handled (varför Oden på bilden ovanhar på sig något slags handledsskydd - något jag senast såg användas av min flickväns farmor), ska enligt egen utsago känt av skadan för första gången när han tidigare i sommar reste sig ur en soffa. En SOFFA! En sådan skada är något som möjligen en 85-årig tant skulle kunna ådra sig men inte en 19-årig toppatlet, tänkte jag varvid de gamla grå började gå på högvarv.

Hoop Dreams var ännu ett stort avslöjande på spåren!

Många är de, läs; vi, som har gjort sig, läs; oss, roliga över Odens väderbitna nuna, jag menar det där är inte det acne-aktiga ansiktet tillhörandes en tonåring utan snarare något som bäst kan liknas vid ett mugshot av James Brown.

Vidare har ju gamm-Greg prisats i all oändlighet för sin mognad som basketspelare och människa, vilket i och för sig är fint, men normalt borde väl ändå en 19-årig superstjärna och mångmiljonär vara sjukt odräglig?

När sedan den här soff-relaterade skadan offentliggjordes föll sista pusselbiten på plats! Gamm-Greg "Lebron's dad" Oden har Hutchinson-Gilford Progeria-syndrom, eller som det i folkmun kallas; Progeria.

Progeria är den där sjukdomen som det gjorts ungefär ett tusen TV3-dokumentärer om, ni vet de som handlar om massa småbarn som åldras i förtid och ser ut som ett gäng skalliga russin. Detta beklagliga sjukdomstillstånd förklarar Odens pensionärsskada samt vidunderliga utseende och än en gång var Hoop Dreams först med nyheten.

There you have it folks!


Greg Oden
=
Progeria

Inga kommentarer: