onsdag 5 september 2007

Second coming of MJ

Som Kobe Bryant har spelat under de amerikanska mästerskapen ser jag nu endast två scenarier för honom den kommande NBA-säsongen.

1) Han tjurar ihop och vägrar spela för Lakers och kräver att de ska byta bort honom. Detta kommer i sin tur leda till att han hamnar i Chicago (som väl tillsammans med New York är de enda troliga klubbar han skulle kunna gå till) i utbyte mot Ben Gordon, Tyrus Thomas, Thabo Sefolosha samt några framtida drafträttigheter. I Chicago kommer så Kobe mantla rollen som allmighty MJ:s slutliga efterädare med Luol Deng som sin Scottie, Ben Wallace i rollen som Dennis Rodman, Kirk Hinrich som John Paxson och Scott Skiles som en miniversion av Phil Jackson (och då menar jag egentligen minimini).

Chicago vinner hela skiten, Kobe utnämns till MVP, All-NBA First Team, All-Defensive First Team och har ett poängsnitt på 30,1 poäng/match under grundsäsongen och 35,9 under slutspelet (något som hade varit högre om inte Bulls spelat så defensivt).

2) Kobe knyter näven i fickan, drar på sig Lakers-uniformen och spänner sin serievåldt...-eh-mördarblick i motståndarna och säger; Nu kör vi. Sedan Mantlar han rollen som allmighty MJ:s slutliga efterträdare med Lamar Odom som sin Scottie, Ronnie Turiaf i rollen som Dennis Rodman, Jordan Farmar som John Paxson och Phil Jackson som en något högre sittande Phil Jackson (och då menar jag ungefär 10-15 cm högre).

Lakers harvar sig vidare till slutspel där de slår Utah Jazz i första omgången för att sedan åka ut mot San Antonio i den andra, Kobe utnämns till MVP, All-NBA First Team, All-Defensive First Team och har ett poängsnitt på 37,3 poäng/match under grundsäsongen och 42,9 under slutspelet (något som hade varit högre om inte Lakers spelat så uselt).

Endast två scenarier? Nej! Ett litet, men mest troligt, scenario vägrar att ge upp. Detta lilla scenario är ungefär likadant som förra säsongen där Kobe försöker få med sina medspelare i spelet men sedan återgår till sin gamla själviska strategi kallad; ge mig bolljäveln så jag kan skjuta. Lakers går förmodligen till slutspel men går på patrull i första omgången och åker ut direkt.

Vad jag dock verkligen tror kommer hända är att Kobe utses till grundsäsongens MVP (det har ju ändå gått ett bra tag sedan han senast våldtog eller blev anklad för att ha våldtagit någon, eller?, och han har ju faktiskt varit den mest dominerande spelaren de två senaste säsongerna) och om han bara fortsätter spela sitt superförsvar från Copa Americas kommer han garanterat bli All-NBA First Team och All-Defensive First Team i sann allmighty MJ-anda.

1 kommentar:

Isac sa...

Tja Moses,
tänkte bara uppmärksamma dig på att det snart börjar närma sig till publiceringsdags med Säsongsguiden (om du inte redan sett det). På Sportzonen Admin finns ett schema upplagt (under dokument) där det står när var och en ska publicera sina "previews". Där ligger också mallen vi ska använda oss av. Läs också tråden i forumet om de senaste uppdateringarna kring guiden.