tisdag 22 juli 2008

O-to the-S

I och med att de sista OS-kvalsspelsmatcherna blev avklarade här i dagarna börjar nu den olympiska basketturneringen så sakterliga ta form, till stor förtjusning för alla oss basketspekulanter.

Den tolv lag stora turneringen inleds med tudelat gruppspel, Grupp A och Grupp B, där alla lagen möter alla i sin grupp och där sedan de fyra bästa i vardera grupp går vidare till kvartsfinaler. De två sämsta i varje grupp får åka hem. Och det är rätt åt de.

Gruppindelningen ser ut som följer:

Grupp A:
Argentina
Australien
Iran
Kroatien
Litauen
Ryssland

Grupp B:
Angola
Grekland
Kina
Spanien
Tyskland
U.S.A.

Klart redan nu är väl att Iran och Australien i Grupp A samt Angola och, förmodligen, Kina i Grupp B blir första lagen ut ur turneringen. Kina kan dock kanske, med hjälp av en entusiastisk hemmapublik och en skadefri och utvilad Yao Ming, miniskrälla mot exempelvis Tyskland eller Grekland men jag tror ändå européerna håller fortet.

Kvartsfinalerna och det övriga slutspelet ser ut att bli det bästa i mannaminne där alla matcher förmodat kommer bjuda på hög klass och stor basketunderhållning. Och med ett Team U.S.A. som kanske är det bästa laget någonsin(!) kommer nog basketskåpet återigen ställas tillbaka där det hör hemma på den nordamerikanska kontinenten.

Mycket nöje alltså!

Inga kommentarer: