onsdag 16 juli 2008

Sommarskeenden

Efter ett bröllop, noll begravningar samt ett ex antal timmar Risk-, beachvolley-, fotbolls- och basketspelande har det nu hänt så mycket på andra sidan Atlanten att jag inte längre klarar av att ignorera den här bloggen, även om alla ni andra gör det.

Nu under sommaruppehållet från den riktiga ligan, samt den eminenta HDB-fantasiligan, är det framförallt tre saker som håller igång basketbiten i min förmodat normalstora hjärna; spelarförflyttningar, det stundande OS:et och till viss del Summer League.

På äkta Hollywood-manér "cuttar" vi därför till "chasen" och börjar dagens sällsynta och av er förhoppningsvis efterlängtade basketharang i just Hollywood där den största delen spelarförflyttning skett.

Clippers-härvan.

Clippers har gått bananas.

Först optade Elton Brand ut från sitt kontrakt för att som det hette "skapa möjlighet för Clips att signa en annan storfräsare". Sagt och gjort så chockvärvar Clippers Baron Davis från Golden State och det ser plötsligt ut som att jag har fått ett nytt favoritlag! Jag var ytterst nära att slänga iväg just en sådan bloggpost men hejdade mig när jag insåg att det var boom-Clippers och deras inabilitet som vi hade att göra med. Något som visade vara mycket klokt från min sida.

Boom Dazzle! Brand spelade nämligen Los Angeles bakom ryggen och så fort han fick chansen packade han kappsäcken och skrev nytt kontrakt med Philadelphia 76:ers istället.

Därefter signerades före detta Clippern Corey Magette av Golden State Warriors och nu idag byttes den gamla och gängliga Denver-centern Marcus Camby till Clips för så lite som möjligheten att byta en andra rundans draft-pick 2010.

Ni som inte hänger med i Clippers-svängarna är ställningen nu:
-Elton Brand, Corey Magette.
+Baron Davis, Marcus Camby.

Vad blir då summan av kardemumman efter alla dessa byten och what-nots?

För Clippers del tycker jag ändå det ser mycket bättre ut nu än förra året. Visst, det hade nog vart bättre med Brand istället för Camby men Clippers ska nog ändå räknas till borderlineslutspelslagen.

Golden State är körda. Sorgligt men sant. Warriors känns nu som en sommarflört för mig. Efter att ha kännt varandra sedan mitten på 90-talet började vi dejta hösten 2006. Snabbt som ögat blossade kärleken och allt var fyrverkerier och gräddbakelser med Mavericks-skalpen som grädden på bakelserna. Sedan fortsatte kärlekskarusellen den gågna säsongen men alltefter tiden gick och våren kom märkte jag hur vi hade börjat glida ifrån varandra. Vi hade fått slut på framtidstron. Sedan kom dödsstöten när Baron Davis skrev på för Clippers och ersattes med Corey Magette. Men jag önskar ändå mina kärlekskrigare allt väl men konstaterar för en gångs skull att det inte är jag det är fel på utan de. Men de kommer ändå alltid finnas där i en avkrok i det vänstra förmaket och när, jag säger NÄR och inte OM, ni shapat upp er igen så kommer jag stå där med öppen famn. (Ni som nu börjar skrika "medgångssupporter" och dylikt kan dra dit pepparn växer, jag är ett spelarfan först och främst och har inte tänkt hålla på Corey Magette. Jag gillar honom helt enkelt inte. Där går gränsen. Stephen Jackson kommer jag dock alltid hålla om ryggen. Go Psycho!)

Philadelphia kommer garanterat gå till slutspel även i år men jag har ändå svårt att se de utmana om de högre platserna. Jag tippar att de hamnar på en femte- sjätteplats som bäst.

Denver kommer antingen ta ett steg bakåt - två steg fram eller också kommer de ta fem steg bak. Allt hänger på om George Karl får för sig att börja coacha laget eller om han bara ska fortsätta att sitta vid sidan och se ut som en tjock gris. Förlusten av Camby och hans så kallade "försvar" ser jag inte som något större problem bara Nene och Kenyon Martin håller sig någorlunda skadefria (vilket i och för sig kanske är för mycket att hoppas på).

"Småbytena". (Ja jag vet att citationstecknet egentligen ska vara efter punkten men jag tycker det ser sjukt fult ut och det här är min blogg så jag gör vad fan jag vill).

Richard Jefferson går från Nets till Bucks i utbyte mot Yi Jianlian samt Bobby Simmons och lite annat skräp. Något av en win-win, Nets gör sig redo för Lebron och Brooklyn 2010 och Bucks får en underskattad klasspelare som förmodligen tar de till slutspel, kanske på New Jerseys bekostnad.

Numera ex-Raptorerna T.J. Ford, Rasho Nesterovic och rookien Roy Hibbert flyttar söderut till Indianapolis i utbyte mot Pacers Jermaine O´Neal. Även detta en till synes dubbelvinst. JO har länge varit olycklig i Indiana som dessutom saknat en pålitlig PG. Raptors förbättras både framåt och bakåt med O´Neal istället för Rasho och nu när Ford försvunnit kan Jose Calderon i lugn och ro ta tag i taktpinnen som point guard. Indiana får kriga om en av de sista slutspelsplatserna medan Toronto får lov att se allt under en fjärdeplats som ett misslyckande.

James Posey tar sina två mästerskapsringar och flyttar till nyupplivade New Orleans. Inget byte eftersom Posey var en free agent men ändå rätt intressant. Han överöses med pengar trots sin digna ålder i hopp om att han ska vara den saknade pusselbiten från förra årets slutspelsdarlings. Att Posey blivit en Hornet kan mycket möjligt betyda att just dessa Hornets blir mitt favoritlag i höst.

Kina-OS.

Först hade jag nästan tänkt bojkotta hela OS på grund av Kinas mer än beklagliga brist på mänskliga rättigheter men sen kom jag på att Team USA kommer vara OFF THE HEAZY!

Så därför kommer jag nog bara bojkotta alla andra sporter (som jag ändå inte bryr mig vidare värst mycket om) och möjligen trycka upp en "free Tibet"-tisha som jag kan ha på mig under basketmatcherna.

Summer League.

Efter Marco Belinellis uppvisning förra året som följdes av en helt hopplös säsong har jag helt slutat bry mig om sommarligan. Det enda jag har sett är de här två omtalade O.J. Mayo-klippen på Youtube:

Inte konstigt att j-homo (no-homo) och basketblogg-Stefan redan är lite våta i byxorna över den här grabben. Personligen sitter dock min Jenny Lind på Michael Beasley som årets ROY.

På återseende.

1 kommentar:

Beas(t)ley sa...

Men det lutar väl åt att Nuggets ger sig ut på marknaden? Man frigjorde väl ganska mycket cash iochmed Camby-traden, och de behöver en hård jävel under korgen, i synnerhet då både Nené och K-Mart inte går skadefria i en majoritet av matcherna.