torsdag 26 juni 2008

Draft day

Då var det dags. Nya ungtuppar ska väljas in i världens bästa sportliga alla kategorier, NBA. Eftersom årets NBA-säsong och -slutspel var så satans bra har jag dock försummat collegebasketen mer än på flera år och har därför inte så jättebra koll på årets adepter varför jag inte ens funderar på att sätta ihop en egen mock draft som alla profsen.

Dock har jag några saker att säga.

1. Det kan vara det bästa någonsin om Miami byter ned sig från andrapicken och Michael Beas(t)ley bara för att de är mer peppade på guardsen O.J. Mayo och Russel Westbrook.

Och detta på grund av något jag vill kalla; Chris Paul-syndrom.

Spola tillbaka tiden nästan exakt 16 år. Inför draften finns det en stor och HELT dominant snubbe som dock verkar ha en rätt så suspekt inställning och som goofar runt med allt och alla. Ungefär på samma sätt beskrivs Michael Beas(t)ley inför den här draften. Vem var då denna basketpajas anno 1992? Shaquille O'Neal. Och vad blev det av honom? 4 ringar, 1 MVP, 1 ROY, 3 Finals MVP, 2 All-Star MVP, 14 All-Starutnämningar, världsmästare OCH OS-mästare.

Nu vill jag inte säga att Beas(t)ley och Shaq är samma spelare eller ens samma sorts spelare, jag vill bara säga att allt snack om Beas(t)leys inställning och uppförande är bull.

Spola nu tillbaka tiden nästan exakt 3 år. På fjärde plats väljs en viss Chris Paul. Att han ramlat ner till fjärdeplatsen beror mycket på hans ringa längd (och att NBA-managers är dumma i huvudet). Att Milwaukee, Atlanta och Utah passade på honom när de hade chansen får de betala för nu.

Paul är 2000-talets Isiah Thomas (ni vet han spelaren, inte coachen), den enda från draftklassen som utnämnts till All-Star, den egentliga MVP:n för säsong 07/08 och en kille som nästan helt på egen hand räddat basketen i New Orleans och som målas upp som en av ligans bästa spelare. Varför?

Chris Paul-syndromet. Han säger det själv när folk frågar honom vad som ger honom hans vinnarskalle och målmedvetenhet. Hans största drivkraft är den att han blev ratad i draften till förmån av Anrew Bogut, Marvin Williams och Derron Williams (av vilka endast Derron till synes kommer ha en chans att mäta sig med Paul).

Tänk nu om Beas(t)ley blir dissad av Chicago, som i tid och evighet just sökt efter en dominant kraft inside som kan göra poäng och ta returer = Beas(t)ley, för att sedan se Miami, som i förrfjol vann hela skiten med tidigare nämnda O'Neal, byta ner sig i draften för att istället plocka upp Mayo eller Westbrook. Detta trots att Beas(t)ley långt och länge sågs som det självklara förstavalet, har statistiken som backar upp honom och det enda som talar emot honom är att han är en lättsam och skojfrisk kille?

Även hur lättsam och skojfrisk han är så är han ändå BEASTley när han befinner sig på basketplanen. Alla som såg honom i college vet att han gör allt för att vinna. Han är en mobbare som njuter av att pulverisera sina motståndare.

Så vänta bara, alla ni haters, tills Michael Beas(t)ley går Chris Paul all over your asses nästa säsong snittar 20-10 och väljs av mig i tredjerundan i årets Fantasydraft.

2. Fantastiskt vilka namn som figurerar i årets draft.

O.J. Mayo, Kevin Love, Joe Alexander (förnamn som för- och efternamn är alltid hett), Brook och Robin Lopez (Lindsey Hunter All-stars, google it), Mario Chalmers (tänk om Chalmers blir bra och de börjar spela Super Mario-musik i arenorna varje gåg han gör något extraordinärt!), Roy Hibbert, J.J. Hickson, Courtney Lee (LH All-Stars), DeAndre Jordan, Marreese Speights, Chris Douglas-Roberts, Kyle Weaver, D.J. White, Bill Walker, Richard Hendrix, Joey Dorsey, DeVon Hardin, Walter Sharpe, Sean Singletary, Trent Plaisted och slutligen Luc Richard Mbah a Moute.

3. Draft = Trades.

Vi har redan sett Toronto-Indianabytet igår (även om det inte kommer bli officiellt förrns 9:e juli på grund av T.J. Fords nuvarande kontraktsbestämmelser) och idag rapporteras det om att stolmannen Yi Jianlian och Bobby Simmons går från Bucks till Nets i utbyte mot Richard Jefferson. Jag håller tummarna för att bytesbollen nu ska rulla vidare som en järndank i nittioprocentig nedförsbacke!

Inga kommentarer: