söndag 9 november 2008

Bytesbetyg

Excuse moi que je suis en retard men kanske fick vi se säsongens största byte den gångna veckan? Allmighty Allen The Answer Iverson till Detroit Pistons i utbyte mot Chauncey Mr Big-Shot Billups, Antonio McDyess och Cheik Samb. Och det ser ut som att båda kommer tjäna på det!

Detroit får i Iverson den go-to-guy som de aldrig har haft under den senaste stopp-i-Conference-Finals-perioden. A.I.:s fantastiska förmåga att ta sig till korgen kommer leda till öppna skott för Pistons skyttar och att motståndarnas hjälpförsvar sätts på prov. Detroit kan med det här bytet bli mer rörligt och oförutsägbart i anfall, dock verkar det ha samma inverkan på försvaret. Och i slutspelet där det blir allt viktigare att ha duktiga en-mot-en-spelare, speciellt mot slutet av matcherna, kan Iverson visa sig vara guld värd.

Det stora tjänet för Pistons är dock det ekonomiska. Denna säsong är den sista på Iversons kontrakt så till nästa sommar och sommaren därefter, om man sköter sina kort rätt, kommer Detroit ha mängda cap-room över till eventuella free-agents.

Även för Denvers del ser bytet fördelaktigt ut. Melo-Iverson-experimentet funkade ju inget vidare så det var nog lika bra att ge sig efter vad de eentligen behövde, en stabil point guard som är bra defensivt och som ändå kan producera offensivt = Chauncey Billups. Att storskytten dessutom är född i Denver samt har spelat både High School-, College- och NBA-basket där tidigare är ju även det ett plus.

Att Iverson nu är borta öppnar ju även upp minuter för J.R. Smith och Linas Kleiza från bänken. Räkna med att Smith kommer göra sig ett namn på allvar den här säsongen.

Som sagt så ser det ut som slutet gott, allting gott!

Inga kommentarer: