onsdag 26 november 2008

New York Knickertraders

Nej, Donnie Walsh och Knicks har inte gett sig in i damunderklädesbranschen. De har bara börjat byta spelare, hej villt - därav rubriken.

Inatt blev det alltså helt officiellt. Efter att tidigare skickat iväg Jamal Crawford till Golden State i utbyte mot Al Harrington gick inatt även Zach Randolph och Mardy Collins till Clippers i utbyte mot Tim Thomas och Cuttino Mobley-bytet igenom. Anledningen till att bytets färdigställande har tagit så lång tid ska enligt säkra källor berott på att Cuttino Mobleys hjärta fortfarande var kvar hos Steve Francis, not that there´s anything wrong with that!
I alla fall. De här bytena ser ut att släpa Knicks slutspelsdrömmar i gruset för i år men man får istället chans på superduper-free agents sommaren 2010, även kallad The summer of dem Lebrons.

Jävligt surt är det dock för mig som har både Z-bo, som kommer fajtas om returer och speltid tillsammans med Chris Kaman (som även han är i mitt lag) och Marcus Camby, och Jamal Crawford, som till synes går från en bra fantasyomgivning till en annan, i mitt fantasylag Carlshöjd Corner Boys. Dock kan jag ju alltid hoppas att Nate the great Robinsons ljumskskada inte är alltför allvarlig och att han får mer speltid i övergivna Knicks.

Al Harrington kan nog få en riktig boost i Mike D´s anfallsspel och både Tim Thomas och Cuttino Mobley borde kunna smälta in också (Thomas spelade tidigare en halv säsong för D'Antoni i Phoenix vilket gick alldeles utmärkt) men visst känns det ändå som att New Yorkarna har bytt ner sig ganska rejält? Z-bo är den enda spelaren förutom Chris Bosh som snittar minst 20 poäng och 10 returer per match och Jamal Crawford har varit riktigt stabil i säsongsinledningen. Frågan är hur deras miljöombyte kommer påverka deras spel och mina fantasypoäng?

Intressanta följdfrågor finns även i både Clippers och Warriors där de förstnämnda har en fullbokad front court med Randolph, Kaman och Camby och de sistnämnda en ännu tightare back court med Crawford, Monta Ellis, Stephen Jackson, Corey Magette, Marcus Williams, C.J. Watson och rookien Anthony Morrow. Om alla dessa spelare är kvar på sina respektive lag när säsongen är över blir jag mycket förvånad.

Inga kommentarer: