söndag 1 februari 2009

All-Starutnämningsbetyg

Jag har ju tidigare (HÄR) sagt mitt om vilka jag tycker, eller rättare sagt tyckte för stunden, borde få åka till Phoenix och visa vad NBA går för. Nu har även fansen och coacherna sagt sitt. Fansen har röstat fram startfemmorna och coacherna har sedan fyllt ut bänkarna med reserver. Som vanligt blir det en rätt dålig soppa på grund av det digra antal kockar som varit där och petat och det finns alltid något att klaga på. Därför tänkte jag göra det nu.

Eastern Conference All-Stars 2009

Starters
Allen Iverson
Dwayne Wade
Lebron James
Kevin Garnett
Dwight Howard


Kommentar: Iverson? Verkligen? Jag hade i och för sig med honom jag också men det var som reserv och han var den minst självklara utnämningen från min sida. Sanningen att säga så ångrar jag den. Iverson har inte spelat som en All-Star i år. Sanna mina ord. Fans är dumma i huvudet (och jag likaså, litegrann i alla fall. Eller åtminstone lite för impulsiv). Annars kan man inte klaga då de övriga valen är relativt självklara. Jag hade i och för sig Bosh i min startfemma men eftersom Raptors sugigt dinosauriedick hela säsongen är det inte mer än rätt att galningen Garnett får startplatsen som PF.

Reserver
Joe Johnson
Jameer Nelson
Danny Granger
Paul Pierce
Chris Bosh
Devin Harris
Rashard Lewis


Kommentar:
Med hjälp av den samlade coachkårens samlade inkompetens får vi alltså se inte mindre än tre, jag upprepar; TRE, spelare från Orlando Magics, eller som jag har börjat kalla de "den till bristningsgränsen uppblåsta hypeballongen Orlando Magics". Visst, Nelson och Lewis har precis som Orlando haft riktigt bra säsonger så här långt men de är knappeligen All-Stars. I alla fall inte i mitt stjärnlexikon. Problemet är bara att det inte finns så många andra klarare lysande stjärnor att byta ut de mot. Nelson skulle jag i alla fall prompt byta mot Vince Carter, trots att Nets för tillfället ligger 15.5 matcher efter Orlando. Lewis kanske får stanna dock nu när Bosh blivit invald som center. Men jag ogillart. Annars är jag a-okey med de andra utnämningarna.

Western Conference All-Stars 2009


Starters
Kobe Bryant
Chris Paul
Tim Duncan
Amar'e Stoudemire
Yao Ming


Kommentar:
Att Amar'e startar istället för Dirk är en styggelse, oavsett hur många fler stjärndunkar han kommer att leverera. Inte bara har han orsakat mig oerhörda huvudbry över mitt fantasylag, där jag hänförd av hans potential valde honom som tredje spelare i draften, utan han har även orsakat en radda förluster för Phoenix Suns på grund av hans oinspirerade och tafatta spel offensivt och hans totala avsaknad av defensiv. Jag vet inte ens om jag tycker om honom längre (som spelare that is, no-homo). De andra spelarna var väl annars ganska skrivna i sten. Yaos nominering är i år, till skillnad från en del tidigare nomineringar som enbart gick i lås på grund av en kinesisk population över 1.3 miljarder, oerhört stark, dels med tanke på avsaknaden av andra riktiga kvalitetscentrar som även spelar i kvalitetslag men även på grund av det sätt som han har burit Houston Rockets på medan Artest och McGrady har slickat sina sår vid sidlinjen. Fett Yao!

Reserver
Dirk Nowitzki
Shaquille O'Neal
Brandon Roy
Chauncey Billups
Pau Gasol
David West
Tony Parker


Kommenter: Att coacherna kom ihåg vem David West var var strångt tycker jag för jag hade i alla fall glömt bort honom. Så dålig har han varit. Jag hade mycket hellre sett hans plats gå till Al Jefferson eller Kevin Durant, trots att deras lag håller till på den nedre halvan av tabellen. Att Shaq kom med var väl festligt och The big Diesel har väl förtjänat det, trots att han stått över massa matcher för att minska slitaget på på det gamla maskineriet. Dock tycker jag som sagt att det är oerhört synd att inte påläggskalven Durant är med, speciellt nu när Thunderrrrrrr har börjat vinna lite matcher nu på sistone.

2 kommentarer:

Gagge sa...

Jag kan bara hålla med dig. Iverson, Nelson och Lewis skulle inte varit där i år. Amaré har varit ett skämt jämfört med Dirk, och att Durant samt Big Al saknas är patetiskt. Jag hatar fansen, men coacherna gör minst lika många förbryllande val varje år.

viktor sa...

Uppdatera Simon! Jag har din blogg som snabbknapp i mitt verktygsfält, men nu har jag fått bli besviken länge, vi vill ha hoop dreams-blogg !!!