onsdag 15 april 2009

NBA Regular Season Awards 08/09

Ännu en basketsäsong av högsta kaliber har gått därhän och det har blivit dags för den årliga prisutdelningen för extraordinära insatser på basketplanen. Utan massa tjafs, här är mina killar:

COY: Gregg Popovich
Gud vet att jag inte på något sätt tycker om Spurs i allmänhet och Popovich i synnerhet men är det någon annan coach som har gjort ett bättre jobb i år? Det såg äntligen ut att bli året då Spurs missade slutspel på grund av all den dåliga karman de (Bruce Bowen) samlat på sig under åren. Manu var borta redan från början. Tony Longoria skadade sig i inledningen av säsongen och veteranduon Finley/Bowen var rostigare än Wim Delvoyes cementblandare i gotisk stil. Men på nåt jävla sätt har han ändå tillsammans med Timmy D knaprat ihop 50+ segrar än en gång. Kudos!

Sixth Man: Jason Terry
Eller som jag döpte om kategorin till i min säsongs-preview, Third man, Coming in from the bench. Visst, Lamar Odomhade kunnat få utmärkelsen också men skillnaden spelarna emellan är att utan Terry missar Dallas garanterat slutspel. Det gör inte Lakers utan Odom.

CPOY: Chris Andersen
Om inte The Birdman blir Come-Back Player Of the Year ger jag upp alla framtida planer på att förbättra mig. Killen blir avstängd för tungt drogmissbruk, avtjänar sin avstängning och kommer sedan tillbaka och spelar som om han aldrig var borta. Dessutom bevisade han tillsammans med Nene hur överskattad Marcus "satsa på att blocka varenda skott inom fyra meters radie bara så att den utmanade skyttan kan lätta bollen över Cambys långsmala armar till spelaren som Camby skulle försvara på rikt som nu helt fri under korgen kan dunka i två enkla poäng" Camby, som jag ständigt påpekade, alltid var i Denver.

MIP: Devin Harris
Min gode vän och fantasykombatant Petter Gagerman la sin draftpick i sjätterundan i vår fantasydraft (49:e pick totalt) på Harris och möttes av glåpord och smädelser. Tji fick vi. Harris har farit runt som ett jehu säsongen lång och gett motståndare som åskådare både huvudbry och nackspärr med sitt blixtsnabba flängande fram och tillbaka. Till råga på allt han har dessutom haft en stor del i G-Mans Galacticos tredjeplats i Hoop Dreams Fantasy League.

(Egentligen vill jag ge Kevin Durant den här utmärkelsen men Hijack City Thunders katastrofala inledninge på säsongen gör att jag inte kan. Sorry Kevin.)

ROY: Derrick Rose
I en av de bästa och framförallt bredaste rookie-klasserna någonsin får Rose utmärkelsen inte främst på grund av statistiska åstadkommande, även om de gott och väl räcker till en ROY-buckla, utan det är främst på det sätt han har lett ett skadedrabbat och allmänt byteskaotiskt Chicago Bulls till positivt årsbokslut och ett stundande slutspel. Det var nämligen något de andra kandidaterna inte mäktade med. Dessutom vann han pengar åt mig i och med hans seger i Playstations Skicklighetsutmaning under All-Starhelgen. Tack D!

DPOY: Lebron James
Ingen annan spelare genom tiderna har kunnat ställas mot fyra olika positioner och fortfarande vara topp5 försvarare i ligan på de positionerna. Hell, Lebron är typ topp3! Och till skillnad från Dwight "Snudd på tre blockar per match som jag skickar ut till tredje raden vilket i stort sett är som att ge bort en offensiv retur till motståndarna" Howard kommer The Lebrons blockar efter att James har kutat över hela banan för att hinna ifatt en frilägeslay-up för att sedan smacka bollen i plankan, ta returen och sedan fort som attans kuta över till andra sidan igen.

MVP: Lebron James
James leder sitt Cleveland Cavaliers, ligans bästa lag om ni inte visste det, i poäng, assist, returer och steals. Det är helt sjukt. SJUKT! Att han sedan har gått i bräschen för en Cleveland-säsong där de endast förlorat en, EN!, hemmamatch och nu avslutat säsongen med bästa resultatet och detta med Wally Szczerbiak som typ sjätte-sjundekille är helt sanslöst. SANSLÖST!

All-NBA First-Team:
PG: Chris Paul
SG: Dwayne Wade
SF: Lebron James
PF: Tim Duncan
C: Dwight Howard

All-NBA Second-Team:
PG: Chauncey Billups
SG: Kobe Bryant
SF: Paul Pierce
PF: Pau Gasol
C: Yao Ming

All-NBA Third-Team:
PG: Jason Kidd
SG: Brandon Roy
SF: Kevin Durant
PF: Dirk Nowitzki
C: Shaquille O'Neal

All-NBA Defensive Team:
PG: Chris Paul
SG: Kobe Bryant
SF: Lebron James
PF: Tim Duncan
C: Dwight Howard

Håll utkik i helgen efter en Playoff-preview.
Nu börjar nämligen den riktiga skiten!

2 kommentarer:

Petter sa...

Bra sammanfattning, mr Blackman. Jag tycker att du delat ut prispokalerna på ett rättvist sätt, men jag tycker inte du har rätt när du väljer Kung Pau före Dirk Diggler. Må vara att Pau varit grymt bra i år och spelar i ligans näst bästa grundserielag, men Dirk snittade 26 poäng och lyckades släpa ett dåligt sammansatt och ålderstiget Mavericks till 50 segrar.

Och ja, utan Harris hade jag förmodligen bara varit före Egal och Pierre... Undrar om han kommer vara lika bra nästa år?

sxm201209 sa...

Doug Martin Jersey, Robert Griffin III Jersey, JJ Watt Jersey, Von Miller Jersey, Eli Manning Jersey, Russell Wilson Jersey, Torrey Smith Jersey, Ed Reed Jersey, Demarcus Ware Jersey, Clay Matthews Jersey, Drew Brees Jersey, Andrew Luck Jersey, Victor Cruz jersey, Emmitt Smith Jersey, Darren Mcfadden Jersey, Dan Marino Jersey, Von Miller Jersey, Robert Griffin III Jersey