lördag 16 juni 2007

4-i-rad


Alla har vi väl varit mer eller mindre medvetna om att San Antonio Spurs slutligen skulle stå som segrare. I alla fall ända sedan Dallas åkte ut mot Golden State, vi har bara inte vågat erkänna det för oss själva. Vi hoppades att Phoenix skulle fixa biffen men det satte domarna och regelverket P för.

Jag var nästan helt säker på att Cavs skulle ta åtminstone en match i finalserien och var inte långt ifrån att sätta mitt livs besparingar på Cleveland i den fjärde matchen. Jag menar Spurs har typ aldrig sweepat ett lag i slutspelet och Lebron borde ju ha gått bärsärk i åtminstone en match. Men så blev aldrig fallet.

Fyra raka matcher - fjärde segern sedan -99 för Spurs, Duncan och Popovich på fyra finalförsök. Första slutsegern för veteranerna Jaque Vaughn, Brent Barry och Michael Finley. Sjunde för Robert Horry. Och Spurs är nu tillsammans med Boston Celtics, L.A. Lakers och Chicago Bulls de enda lagen med fyra eller fler segrar. Och fler lär det bli.

Lebron James svagheter, skyttet och hans dåliga supporting cast, utnyttjades till fullo. Spurs lyckades med det som Detroit misslyckades med, nämligen försvara trepoängslinjen. Och fastän matchresultaten var ganska så jämna tycker jag ändå det kändes som att San Antonio hade full kontroll - hela tiden. Cleveland var aldrig riktigt nära.

Och även fast det tar emot att säga det; Grattis San Antonio Spurs. Ni var verkligen förtjänta av det. Speciellt Timmy D, Big Shot Rob och Manu the manic monkeybutt. Tony Parker har jag dock inte mycket till övers för fortfarande, trots att han var bäst.
Nu kommer jag att, precis som det verkar att alla andra bloggar redan har gjort, ta lite semi-sommarlov. Ett halvt öga kommer dock bevaka basketvärlden och dess skeenden och så fort något av intresse, det vill säga mitt intresse, inträffar kommer jag självklart posta någon sjukt upprepande och svårläst text om det. Draften lär det ju bli något skrivet om i alla fall. Men som de brukar säga, de som säger saker; den som lever får se.

Till dess, från oss alla till er alla en riktigt trevlig sommar!

1 kommentar:

Petter Gagerman sa...

Minst spännande finalserien jag kan minnas. Ännu värre än Lakers-Nets för några år sedan...

Nu kan man bara hoppas att Garnett hamnar i ett lag där han kan vinna åtminstone fyra slutspelsmatcher under samma säsong.

Glad sommar!