måndag 4 juni 2007

Rizzle'n'Grizzle

Redan i slutet av den gågna säsongen satte Memphis Grizzlies igång sin språngmarsch under ledning av Tony Barone. Och visst, Memphis scorade mer än en från toxen nyutkommen Pete Doherty men de kunde inte spela försvar för fem öre och deras säsong slutade därför därefter - 22 vinster och 60(!) förluster.

Nu är Tony Toni Tone borta och istället har Grizzlies rekryterat Phoenix Suns assisterande coach, Marc Iavaroni.

Iavaroni har spelat boll med Utah's översteführer Jerry Sloan som tränare samt agerat som assisterande tränare åt i-tur-och-ordning; Pat Riley, Mike Fratello och nu senast Mike D'Antoni. Så med en defensiv grund och en offensiv spetskompetens kommer nog Marcy Marc passa som hand i handske i Memphis.

Och som erkänt duktig big man-utvecklare, Iavaroni är bland annat en av anledningarna till att en viss Amare Stoudemire har blivit så bra, har han en hel del bra täljvirke att jobba med i form av Hakim Warrick, Stromile Swift och Pau Gasol.

Nu när den sistnämnde även är skadefri kommer Memphis vara ett lag att räkna med den kommande säsongen och den redan så utomordentligt överlägsna Western Conference kommer få ännu ett utomordentligt bra lag. Och nu när Iavaroni huserar som coach förhoppningsvist inte bara ett bra lag utan även ett lag med ungefär samma snabba ryck, tempoförändringar och enorma attraktionskraft som en annan Memphisbekanting:

Inga kommentarer: