onsdag 9 januari 2008

En garde/en guard

För några månader sedan rasade dikussioner om huruvida tredjeårsmännen Deron Williams eller Chris Paul var NBA:s bästa ungtupp på guardsidan. Paul, som missade nästan 20 matcher förra säsongen på grund av skador, blev allt som oftast förpassad till att spela andrafiol efter Deron Williams och hans föredragna storlek och mognad. Andra bullar är det nu!

Medan Deron inte lyckats hålla fast vid den fantastiska form som han startade säsongen med har Paul gått från klarhet till jag-vet-inte-vad. Paul ligger tvåa på ESPN:s John Hollingers PER-lista (för mer om den läs HÄR), han har fullkomligt utklassat mäster Steve Nash de två gånger de mötts hittills den här säsongen, han snittar formidabla 21.6/10.3/3.9 poäng/assists/returer och han har burit sitt katastrofala New Orleans Hornets till 23-11 vilket betyder delad andraplats med Dallas i den benhårda sydvästra divisionen.

Han har nu gått från att väljas tvåa efter Deron Williams till att figurera, inte bara i diskussionen om hela ligans bästa guard, utan ligans bästa SPELARE. Punkt.

Och avslutningsvist är det ju dessutom sjukt charmigt med tilltalsnamn både som för- och efternamn, även om initialerna blir CP.

Inga kommentarer: