tisdag 30 oktober 2007

NBA Preview: Jakobs!

Sporrad av förra inlägget ska jag nu spå lite framtid of my own, och här finns ingen plats för argumentation: så här kommer det bara gå. Okej? Då kör vi.

Eastern Conference

1.Chicago Bulls

Under 82 matcher kommer Chicagos defensiv, djup och fortsatta mognad (Luol Deng, All-Star) få matchen vunnen fler än alla andra lag i Eastern Conference, det är ett faktum, ett trist sådant, men fortfarande ett faktum. Men i en playoff-serie mot de stora grabbarna kommer det bli svårt - de har fortfarande ingen spelare som är ett hot för att göra 30 poäng varje match, och ingen som kan agera post-up scorer. Sen har vi ju möjligheten att Kobe blir hamnar där till slut, och då jävlar: då är Chicago ta sig till finalerna och hela Illinois kommer att parta som om det vore 1998.

2. Boston Celtics
Egentligen behöver Celtics ett år till. En säsong för The Almighty Garnett, Ray Allen och Paul Pierce att spela ihop sig, och en till off season att plocka upp vinnarsugna veteraner för reapriser, så nästa säsong kommer skiten vara off the chain på riktigt. Men det betyder inte att den här säsongen inte kan bli kul. Tvärtom, jag kommer älska varje sekund av Ray Allen och Garnett i de klassiska gröna uniformerna, och trojkan som fortfarande inte har något bra smeknamn kommer vara ostoppbara. Frågan är bara vem till som kan steppa upp. Men om Kobe fortfarande inte har en Illinois-adress innan våren kommer förutspår jag en tripp till finalerna och att allas nyaste favoritlag kommer fortsätta vara just det ett tag till.

3. Orlando Magic
Dwight Howard kommer vara ett jäkla monster i år. Han skjuter helt plötsligt runt 80% från straffkast i preseason, och om det håller i sig kommer han snitta ungefär 25 poäng, samt de vanliga 13 returerna per match. Rashard Lewis kommer in och ger Magic en riktig scorer, Jameer Nelson gissar jag är sjukt motiverad. Det här kan bli rätt kul.


4. Detroit Pistons
Dags för Detroit Pistons att skada sig. Jag menar, seriöst. Ingen av dom är någonsin skadad, och nu börjar fanimej allihop utom Tayshaun bli gamla, så det är dags. Jag pallar inte se dom i en till astern conference finals. Där har vi vad jag hoppas. Rapporter säger dock att Rasheed Wallace är i sitt livs form, och bänken är ung och hungrig, så nog borde det här sega gänget kunna ta fjärdeplatsen i East.

5. Toronto Raptors

Euroleage all-stars kommer inte att vara lika bra som förra säsongen, jag tror först och främst Jose Calderon inte kommer upprepa förra säsongens spel, och de har ersatt Morris Peterson med Jason Kapono, som enbart står och bombar trepoängare. Men centern Andrea Bargnani kommer vara kandidat till Most Improved Player, och Chris Bosh är redan en av de bästa Power Forwards i NBA, och stora killar med talang samt stabilt trepoängsskytte funkar ju alltid.

6. Washington Wizards
Ska bli kul att se Gilbert och de andra två göra 70 poäng per match medan resten av laget står och tittar på, ungefär som förra året alltså. Resultatet kommer bli precis som förra året också. Förlora i första rundan i slutspelet.

7. Miami Heat
Ja du, Shaq kan inte ha en sämre säsong än förra, nu har han blivit utpekad av sin coach och hjälpt tjocka barn gå ner i vikt, så man tycker ju att det borde motivera honom. Dwyane Wade tror jag kommer fightas med skador hela säsongen, så som han hoppar in i folk för att bli foulad hela tiden. Och en kul grej är att Heat nyss adderade den skogstokige Ricky Davis till rostern, för huvudsakligen NBAs kanske sämsta spelare, Antoine Walker. Så summan av kardemumman torde bli att dom är lite bättre än förra året, men ändå inte riktigt nog för att vara ett hot i East. Gud vet att Penny Hardaways comeback inte kommer göra mycket.

8. Cleveland Cavaliers


Cleveland kommer vara sämre i varje kategori i år. Två av de viktigaste spelarna från i fjol har hittills vägrat skriva på nya kontrakt med laget. LeBron är sur. Under tiden har nästan alla andra lag i East blivit bättre. Eric Snow är skadad. Zydrunas Ilgauskas är skallig. Det finns inget slut på eländet. Och mitt i allt står LeBron James, ligans mest talangfulla spelare, och slösas bort i ett undermåligt system. Men så länge försvaret gör sin grej som förra året och LeBron får ha bollen kommer Cavs ändå inte missa slutspelet.


9. Milwaukee Bucks
Bucks drabbades av guds vrede förra säsongen, där varenda en av spelarna skadades och de kollektivt missade typ 300 matcher med alla sorters åkommor. Bucks har faktiskt en hel del talang, men försvar spelar dom sporadiskt, och ingen vet hur Yi Jianlian - gåtan insvept i ett mysterium - kommer spela. Min gissning: sådär. Precis som Bucks hela säsong.

10. New York Knicks
Det spelar ingen roll att Knicks har fått Zach Randolph för typ halva reapriset, för så länge Isiah Thomas coachar och GM:ar det här laget kommer slutspelet aldrig hända. Han kommer fortsätta precis som han gjort tidigare, ge bollen till Jamal Crawford när Knicks ligger under med två poäng och tio sekunder återstår, med instruktionen "Shoot man, shoot!", han kommer aldrig lägga ner sin man-crush på tjockisen Eddy Curry, hur få returer han än tar, och han kommer fortsättningsvis bänka David Lee, som utan att någonsin få en passning och knappt ens få spela, plockar tio returer och gör tio poäng varje match. Fast de sexuella trakasserierna kommer Isiah förhoppningsvis lägga av med nu. Tyvärr får man ingen slutspelsplats för det.

11. Charlotte Bobcats
Ingen har hittills brytt sig om det här laget. Är det dags att börja nu? Njaa, inte riktigt. Även om jag verkligen gillar trojkan Emeka Okafor, Gerald Wallace och Jason Richardson. Men tills det här laget gör någonting tänker jag inte ödsla mer tid.

12. New Jersey Nets
I fjol hade Jason Kidd en historiskt grym säsong, en 34-årig Point Guard som samlar på sig triple doubles i den takten är faktiskt unikt. 2008 tror jag är året då hans kropp ger efter och han kanske helt enkelt börjar tröttna. Jag menar, han är ju inte i närheten av att vinna en titel med det här laget. Dessutom har Vince Carter ingenting att spela för, då han skrev på ett fett kontrakt i somras och nu kan glassa längs trepoängslinjen. Då spelar det mindre roll att frontcourten får förstärkningar i form av Jamaal Magloire och en återkommen Nenad Kristc.

13. Atlanta Hawks
Massor av ung talang, men det är ett problem när lagets bästa spelare också är lagets största problembarn. Josh Smith bråkade med coacherna förra säsongen, och folk runt Hawks läkte till pressen att han var ett ganska stort as. Synd på så rara basket-ärter. För om Josh Smith fortsätter att utvecklas som han gjort hittills kan han bli en årlig All-Stardeltagare. Om några år kanske det här gänget kommer ställa till med något, men 2008 kommer vara ytterligare ett år av nederlag och frustration för Hawks.

14. Philadelphia 76ers
Efter att Allen Iverson blev tradead förra säsongen spelade Sixers överraskande bra, och vann nästan lika många matcher som dom förlorade. Hur gick det till? Det kommer inte hända i år igen, jag tror faktiskt att Sixers är det laget i NBA som har minst talang.

15. Indiana Pacers

Låt oss inte ens tala om det här laget. Larry Bird borde avgå som General Manager NU! men snälla, tradea Jermaine O'Neal först. Stackarn har inte mycket att leva för som det är nu. Han kunde varit i Los Angeles med Kobe, nu är han i Indiana med Mike Dunleavy.

Western Conference

1. Dallas Mavericks
Kommer Mavs återhämta sig från det pinsamma slutet på förra säsongen? Ja. Dom återhämtade sig ju från Finals-nederlaget säsongen innan. Allt kommer vara exakt likadant som förra säsongen, i alla fall i regular season. Men aldirg att Dirk vinner MVP igen. Inte efter hans playoff-serie mot Warriors!

2. Phoenix Suns
Å ena sidan: Suns har nu Grant Hill, en renässansman med klass och stil. Å andra sidan: Suns gjorde sig av med Kurt Thomas, James Jones, och en massa andra lirare för att kunna spara pengar. Å tredje sidan: Coach D'Antoni säger att Suns ska spela ännu snabbare än tidigare den här säsongen. Å fjärde sidan: Shawn Marion är en gnällig jävel som vill bli tradead. å femte sidan: Suns är allt som oftast helt ostoppbara. Summan blir typ 58 vinster, bra nog för andraplatsen i west.

3. Denver Nuggets
Carmelo och Iverson har nu fått en halv säsong och ett training camp på sig att hitta varandra offensivt. Och om coach George Karl kan göra sitt jobb borde Denver vara sjukt grymma den här säsongen. Man kanske inte ska räkna med att Marcus Camby håller sig frisk dock, men trots det borde Denver vinna matcher - och göra det spektakulärt - den här säsongen. Linas Kleiza kommer vara grym, Nene kommer vara i någorlunda form, JR Smith kommer vara out of control och Kenyon Martin kommer tillbaka. Good times.

4. Houston Rockets
Här har vi mitt nya favoritlag. Jag förväntar mig att Rockets kommer ta sig djupt in i slutspelet, och att basketfans kommer njuta av varenda sekund. Jeff Van Gundy och hans nittiotalsstil fick gå för den nye coachen Rick Adelmans underhållande stil, för att inte nämna hans bra förhållande till Bonzi Wells, som har massor av talang men som inte spelade förra säsongen på grund av käbbel med Van Gundy. Rockets fick en massa nytillskott och förlorade inte ett skit, Luis Scola, Steve Francis, Mike James - alla kan bli värdefulla för Rockets om de används på rätt sätt. Vilket de kommer göras. Det här kan bli hur bra som helst (om inte Yao Ming bryter ett till ben).

5. Utah Jazz
Utah Jazz, laget jag hatat enda sen Karl Malones arroganta primadonna-dagar, återvände till the big time förra säsongen: western conference finals, där dom i och för sig fick storstryk av Spurs, men det var ändå en jobbig upplevelse. Som tur är kommer Jazz ingenstans i närheten av den succée den här säsongen. Dom har helt enkelt inte talagen, och andra lag kommer inte göra misstaget att underskatta dem igen. Men Deron Williams och Carlos Boozer kan sin skit, det måste erkännas.

6. New Orleans Hornets
Chris Paul missade nästan hela förra säsongen med skadeproblem. Samtidigt dök Deron Williams upp som den nya stjärn-pointguarden i NBA. Jag gissar att detta gör Chris Paul mer motiverad än någonsin, och att han kommer ha en All-NBA-säsong. Jag menar, han kommer vara näst bästa pointguarden i NBA, efter Steve Nash. Jag är seriös. Och eftersom Hornets nästan tog sig till slutspel förra säsongen trots hans frånvaro borde dom lätt ta sig dit med ledaren tillbaka, visst?


7.San Antonio Spurs

Haha, nu är det dags för sönderfallet av The Mighty Spurs. Deras goda karma kan inte vara för evigt, eller hur? Så därför kommer typ Tim Duncan få ischias eller nåt, Tony Parker kommer bry sig mer om vad som sker på Desperate Housewives-inspelningar än på basketplanen, Bruce Bowen kommer få rejält med stryk av någon frustrerad anfallsspelare och resten av rollspelarna kommer slutligen bli för gamla för att kunna användas till annat än moraliskt stöd. Och resten av NBAs försvarsspelare kommer inse att så länge man bara håller sig framför Manu Ginobili så kastar han upp ett skräpskott. Trots allt detta kommer såklart Spurs till slutspel, dom är ju Spurs.

8. LA Lakers
På något sätt kommer det här ske. Laget har världens bästa spelare och världens listigaste coach, och trots att Kobe är sur (eller kanske just därför) så kommer han snitta ungefär 37 poäng per match. MVP! MVP! kommer ropas från läktarna, och allt kommer vara ungefär precis som förra säsongen.

9. Golden State Warriors
Golden State kommer aldrig palla spela lika inspirerat som de avslutade förra säsongen under 82 matcher. Dessutom ingen Jason Richardson, så alleyoopsen lär ju inte fungera lika bra som förut heller.

10. Memphis Grizzlies
Det sägs att Grizzlies har blitt sjukt mycket bättre sedan förra säsongen, jag säger pytt. Jag ser det bara inte. De kommer fortfarande släppa in flest poäng i ligan, och alla vet ju att utan D är man ingenting i basket.

11. Portland Trailblazers
Portland har en massa ung talang, men med Greg Oden skadad blir den här säsongen en parentes, innan skiten kickar igång ordentligt.

12. Sacramento Kings
Här är vad jag tror: alla kommer vara sura och det kommer vara dålig stämning och ingen kommer ha kul i Sacramento Kings. Inget kul resulterar i dålig stämning - något Ron Artest ju kan hjälpa till avsevärt med. Bara sura miner och typ 22 vunna matcher.

13. Seattle Sonics
Hey, vem bryr sig om i år? Sonics har Kevin Durant, den här säsongen gäller det bara för Sonics-fans att hålla ögonen borta från matchresultaten och istället fokusera på Durants highlights, medan de drömmer om kommande bragder.

14. LA Clippers
Wow, Clippers besök bland slutspelslagen blev en kort en. Elton Brand borta tills februari, och Clippers är tillbaka där dom till synes alltid är: i eller nära ligans botten.

15. Minnesota Timberwolves
Nu borde verkligen det här laget elimineras från NBA. Det görs ju inte, men här måste ett undantag göras. General managern Kevin Mchale måste hållas borta från ledningen av en proffessionell basketklubb, på något sätt! Man skulle kunna hålla en draft bland de andra lagen, så får de välja upp Timberwolves spelare, och när spelarna tar slut kan man väl ge bort bollkallar, coacher, sekretariatspersonal, träningsuniformer, bara väck med allt! Det som blir över kan ju Timberwolves stackars fans få springa och ta. Om de får komma undan med en schysst boll, eller en del av spelarbänken har de i alla fall fått ut något efter allt lidande Mchale utsatt dem för.


Most Valuable Player

Kobe Bryant. Jag vet inte hur det här kommer hända, men det måste ju hända snart. Kobe har varit ligans bästa spelare i vad, tre-fyra år nu? Och ifall han blir fast i Lakers säsongen ut, med insikten att laget inte kommer ta sig någonstans, kommer han hitta på något sätt att vinna MVP. För att få ut något av sitt sista år i Los Angeles, liksom.

Most Improved Player
Denna är lätt. Andrea Bargnani kommer göra en Dirk Nowitzki och överraska alla med en extremt stark andrasäsong efter en so-so rooke-omgång. Det sätter jag gärna pengar på.

Rookie Of The Year
Utan någon Oden i Portland finns det bara en: Durant. Jag tror han kommer göra 19 poäng per match, och jag vet att han kommer vara sitt lags bästa spelare.

6th Man Of The Year
David Lee kommer glänsa under de få minuterna han får speltid. Han kommer få 6th man of the year i fall Knicks tar sig till slutspel, men borde få utmärkelsen även om de inte.

Coach Of The Year
Den här utmärkelsen brukar gå till coachen till laget som vann på tok fler matcher än någon trodde att de skulle. Denna säsongen kommer den dock gå till Rick Adelman, som kommer shapea upp allt och alla i Houston, och göra hela deras anfallsspel till en fröjd för ögat.

ALL NBA 1st Team:

point guard: Steve Nash
shooting guard: Kobe Bryant
small forward: Lebron James
power forward: Kevin Garnett
center: Dwight Howard

1 kommentar:

Anonym sa...

Väl skrivet, och mycket fina bildval. Även om jag tvivlar på att Chicago går långt i år utan mr Bryant...