onsdag 23 maj 2007

Timmy D


Jag har listat ut det. Hemligheten bakom Tim Duncans obesudlade spel. Och hela tiden har förklaringen så retligt funnits där rakt framför mina ögon. Allt jag behövde göra var bara att lägga ihop ett och ett.

Några av Duncans största kännetecken är ju det uttryckslösa ansiktet och hans stabila humör, som ibland kan verka sakna allt vad känslor heter. Detta tillsammans med hans otroligt jämna spel, vet någon om han någonsin har gjort en dålig match?, samt ständiga 20 poäng och 10 returer per match löste mysteriet.

Killen har autism!

Timmy är helt enkelt en savant. Därav hans problem att fungera socialt (för ni trodde väl inte hans snack om team efforts och supporting casts var ödmjukhet, nej Tim kan bara inte föra sig i sociala sammanhang) samt oförmåga att visa och förstå sig på känslor.

Savanter brukar ju väldigt ofta också ha extraordinära talanger, såsom absolut gehör och extrema matematiska färdigheter. Att spela korgboll är Duncans talang. Speciellt att spela hjälpförsvar och att skjuta planka-i.

Autismen gör även att Tim vill ha så lite förändring i sin omgivning som möjligt, därav den låga spelaromsättningen i Spurs laguppställning samt hans ständiga 20-10, vilket han nu mäktat med i de senaste 11 slutspelmatcherna.

Elementärt mina kära läsare, elementärt.

2 kommentarer:

Gobbels sa...

TIIIIIIIIIIIMMEEEEEEEEEEY, tack babe.

Petter Gagerman sa...

Hahaha. Kan man applicera samma resonemang på Kobe? Sanslös basketspelare, totalt asocial och konstig utanför planen? Bruce Bowen, som tydligen var helt utfryst på Team USA:s samling i Vegas? Eller kommer det sig bara av att de glömt bort hur man interagerar med folk eftersom de bodde på planen i så många år i sin ungdom?

Kan inte Duncan vara en sorts fisk, då? Han var tydligen simstjärna som ung, och en fisk borde ju ha stora problem med kommunikationen... Förklarar förvisso inte hans baskettalang, men man kan ju inte få allt här i världen.

Skål!