fredag 21 mars 2008

Sweepin Texas

Boston är SÅ-JÄVLA-BRA just nu.

Inte nog med att de har bäst record i hela ligan, redan är klara vinnare av sin division med tillhörande hemmaplansfördel i slutspelet säkrat och HELA 26 MATCHER(!) före New Jersey som för tillfället ligger på den åttonde och sista slutspelsplatsen i öst. Inte heller nog med att de i snitt har 10,3 poäng mer än sina motståndare per match och att de har spelat 23-4 mot the mighty West - nu har de även vårsopat hela vida Texas!

Först trodde jag Boston bara var ett monster som Commish Stern och company hade skapat med hjälp av ett fördelaktigt spelschema och ett urvattnat och värdelöst Leastern Conference. Nu, inte så mycket.

Boston och deras tre basketörer, även kallade The Boston Three Party, har som sagt bara fyra förluster mot den till skyarna höjda Western Conference och nu dessutom sex vinster av sex möjliga mot de omöjliga Texas-lagen Dallas, Houston och San Antonio.

Vad som dock är lite till Celtics nackdel, och vidare nedför halva ryggen, är just det att endast en tredjedel av lagets förluster kommer mot de starka västlagen och två tredjedelar kommer mot de allmänt så mycket sämre östlagen som väntar i slutspelet (tilläggas ska väl att Boston spelat typ dubbelt så många matcher mot östlag så att rent procentuellt av matcherna spelade mot respektive conference är förlustprocentsatsen ungefär lika stor).

Hela 8 av Bostons 13 förluster har kommit mot andra eventuella slutspelsmotståndare från öst (2 förluster mot Washington, Cleveland och Orlando och 1 förlust mot Toronto och Detroit).

Så om Boston hade tänkt lägga vantarna på årets segerbuckla så kommer de nog testas ordentligt både två och tre gånger innan den feta damen sjungit klart.

1 kommentar:

Gustav Sundling sa...

Det verkar visa sig att Atlanta Hawks gör en "Philly" och vinner mot toppseedat!

Som basketfanatiker tycker jag om att dina såkallade predictions om sweeps blir rysare. Inatt sitter jag uppe för Detroit - Philadelphia.