fredag 29 augusti 2008

Blixtrar och dunder

Ingen med det minsta intresse av vad basket heter har väl missat att de anrika Seattle Supersonics organisation har packat pappa Clay Bennetts kappsäck och flyttat till Oklahoma City. Namnet Supersonics samt vinnarvimpeln från 1979 och all historia lämnas i Seattle men resten, allt från Kevin Durant till videobandspelare och kontorsmaterial, har skeppats sydöst.

Det nya namnet för klubben ska officiellt avslöjas på en presskonferens nu på onsdag men så länge det hela inte är någon slags rökridå så kommer laget med största sannorlikhet döpas till Oklahoma City Thunder.

Detta lagomt töntiga namn, tufft nog att inte göras alltför mycket narr av men ändå mjukt nog för att inte skrämma bort den vita medelklasspubliken, har nämligen läckt fler gånger än Hakeem Olajuwons preventivmedel. Först spottades det på NBA:s egna matchschema och nu kan man dessutom köpa biljetter till Orlando Magics hemmamatch den 5:e december mot ett lag som heter just Thunder.

Fast å andra sidan kanske det hela bara är en PR-kupp från humorgruppen Klungan som i höst sätter upp sin nya humorshow "Jag gör ju inte det här för att jävlas med mig själv", med premiär den 11:e oktober på Norrlandsoperan i Umeå. Vi får helt enkelt vänta till på onsdag och se om det blir just Thunder eller kanske till och med Oklahoma City Lars Stenbergs, Jobs eller Patrik Larssons!

För om Kevin Durant och company lyckas bjuda på underhållning i paritet med Klungan kan de i alla fall räkna med att jag kommer följa deras öden genom streams och whatnot.

Inga kommentarer: