lördag 24 mars 2007

History in the making


Även om Kobe är en av de spelare som jag tycker minst om, någonsin, kan man ändå inte göra annat än att häpnas. Som den andre spelaren genom tiderna, Wilt är den enda som mäktat med bedriften tidigare, har KB24 nu gjort minst 50 poäng fyra matcher i rad.

Det hela började i matchen mot Portland Trailblazers den 16e Mars. Kobe sköt nästan 59% från golvet och slutade matchen med 65 poäng. Två dagar senare stod Minnesota som motståndare, Kobe gör 50 poäng.

Efter tre dagars vila var det dags igen. Match mot Memphis och om folk trodde att vilan hade fått Kobes skottarm att kallna hade de fel. 60 poäng. Första gången någon gjort 50+ poäng tre matcher i rad sedan hans Luftiga Höghet, Michael Jordan, gjorde det våren -87.

Och sedan igår, mot New Orleans, slog han till igen. 50 poäng och Lakers fjärde raka vinst. Kobe har nu gjort helt otroliga 225 poäng de senaste fyra matcher, en totalsumma som endast slås av Wilt "The Stilt" Chamberlain som mäktade med 260 poäng 1962. Och som om det inte vore nog med att poängsnittet över de fyra matcherna ligger över 56 poäng, så skjutar han också 54,3% från golvet och 93,3% från straffkastlinjen.

Nu har i och för sig den hiskeliga mängden poäng kommit mot rätt kassa lag, där Minnesota är det bästa med en vinstprocent på 42,6, men bedriften är ändå historisk.

Redan imorgon har han dessutom en utomordentlig chans att gör 50+ igen mot snabbspelande Golden State Warriors. Warriors är nämligen det lag, tillsammans med Memphis Grizzlies, som tillåter motståndaren göra mest poäng per match. Och om det är någon som vet hur man gör poäng så är det Kobe Bryant.

Inga kommentarer: