tisdag 13 mars 2007

March madness

Varje år kan man vara säker på att svensk media ska ägna lite av deras dyrbara tid åt fem olika baskethändelser. Svenska basketfinalen och NBA-finalen får sitt. Allstar-matchen med dess dunk- och skottävlingar brukar också få lite uppmärksamhet precis som det årliga NBA-slagsmålet (i år var det till exempel Melo och förra året Ron Artest som slogs). Fjärde inslaget är det där den svenska basketligan hamnar i ekonomiskt trångmål och slutligen inslaget som ni kan förvänta er när som helst:
"March madness"-inslaget.

Varje år ser vi samma inslag och artiklar av samma journalister. Den härliga college-basketens slutspurt som leder till total stagnation i det amerikanska samhället. Alla sitter som klistrade framför teve-apparaterna och hoppas på att just den skola som de själva eller någon farbror eller kusin har gått på ska stå som slutsegrare. Att spelarna inte tjänar ett öre och är förbjudna att göra reklam och dylikt romantiserar allting ytterligare. College-basketen är den sista oexploaterade idrottsturneringen som är kvar yada-yada-yada.

Det jag tycker är bäst med march madness är att man får se morgondagens NBA-stjärnor skjuta hej vilt och utan rim och reson. Att matcherna allt som oftast brukar svänga fram och tillbaka och att ovissheten över att en enda match avgör allt är ju även det kittlande. Och för alla er som inte nöjer er med ett femminuters-inslag på Sportspegeln från någon hillbilly vars tremänning gick på Ohio state och därför har tatuerat in deras lagfoto i pannan har ni här årets turneringstabell som ni kan sätta upp på väggen och fylla i allt eftersom turneringen börjar lida mot sitt slut.

NCAA Tournament 2007

Inga kommentarer: