fredag 9 mars 2007

SVT hör bön

Bara dagar efter “Hoop dreams” födelse är den mediala basketbollen redan i rullning. SVT24 sände, efter massiva påtryckningar från undertecknad, nämligen live från kvällens slutspelsmatch mellan Gothia basket och Plannja i Gothiahallen, Göteborg (om än bara i deras radomgrejersomviegentligenintebryrossom-kanal, Svt24). Men vilken basketpropaganda det bjöds på, i alla fall under första halvan.

Matchen startade i ett frenetisk tempo och båda lagen sköt som om de alla vore Gilbert Arenas på amfetamin. Gothia gjorde hela 39 poäng, 9 fler än Plannja, i den första perioden efter en avslutande enhandad buzzer beater från egen planhalva från den gänglige amerikanen Randy Orr. Denne Orr satte sedan ytterligare en buzzer beater i den andra periodens slutskede men innan det hade Plannja fått ordning på sitt försvarsspel och i halvtid var ställningen 53-59 i Plannjafavör.

När Plannja sedan fortsatte att dominera matchen även i den tredje perioden, mycket tack vare den fantastiska guarden Andrew Mitchell som gjorde hela 31 poäng under matchen och satte ett flertal trepoängare minst en meter utanför trepoängslinjen, så kändes det som att matchen var över.

Vilket den var. Gothia försökte komma ikapp men lyckades inte och förlorade till slut med 96-107 och är därmed utslagna ur årets slutspel.

Som vanligt när det kommer till svensk basket var det de amerikanska importerna som glänste mest och bäst. Några svennar var det dock som höll goda steg med jänkarna. Emil Salon, som var poängbäst i Gothia, satte bland annat 5 trepoängare och spelade mycket bättre än vad jag tidigare sett under säsongen. Plannjas svenne-trojka bestående av flickornas favorit, Håkan Larsson (den som ändå hade hans ögonbryn!), obygdens son John Rosendahl (tidigare Pettersson) och tvåmeterskiddot Jonas Jerebko (svensk baskets framtidshopp) gjorde en stabil insats och kommer nog se till att laget går långt i årets slutspel.

Avslutningsvis så kan “Hoop dreams” avslöja att teve-sändningens ankare Jovan Radomir stod på en låda för att inte verka alltför kort i det resliga sällskapet av Mattias Sahlström och Dennis Aulander. Inget, jag säger INGET!, undgår våra vaksamma ögon.

2 kommentarer:

jakob sa...

HA HA!

expekt sa...

äh.. vi vet alla hur svenska matcher avgörs. Mutor. :/