lördag 27 september 2008

50 orsaker varför HDB älskar NBA; Nr. 38

Orsak 38: White ChocolateHan var aldrig bäst, han var faktiskt aldrig ens nära att vara bäst. Men han var, i ett par år, den mest spektakulära spelaren i hela NBA. Skuttande dribblingar, no look-passningar, trepoängare från 12 meter - Jason Williams gjorde allt med en flashighet som överträffar det mesta som skådats på en professionell basketplan.

Man kan säga att han under sin rookie-säsong 1999 blev lite av NBA:s Beastie Boys. Precis som de tog hip-hop, ett fenomen som var någorlunda underground, till den stora publiken, tog Jason Williams AND1-basketen från gatuplaner och mixtapes och presenterade det i full flärd för världens NBA-fans.

Och för en femtonåring i Umeå var det kanske det läckraste som någonsin skådats (möjligtvis med undantag för dom där H&M-affischerna med Salma Hayek på - hello!!)

Men nu är det slut på det roliga. Inte för att det blev så mycket av det roliga på senare år, då skador och stränga coacher gjorde att J-Will, AKA White Chocolate, knappt fick visa sina flashiga moves alls. Williams har alltså låtit meddela att han lägger av med basketen. Ingen mer vit choklad att götta oss med alltså. Men som tur är finns videoklippen kvar, som bevis på okuvlig kreativitet, ungdomsfull entusiasm, och främst av allt: makalös swagger.


(Hoop Dreams vill förresten beklaga den fullkomligt värdelösa låten i det här klippet, som i övrigt är top notch)

Inga kommentarer: