måndag 22 september 2008

50 orsaker varför HDB älskar NBA; Nr. 45, 44, 43

Efter en helgs försäsongsturnerande har bloggen halkat lite efter i orsakslistandet. därför river jag idag av tre orsaker i samma post. Posten kallar jag; Tripple threat-posten (och nej, det har inget med Posten att göra även om Seinfeld et al gjort sig lustiga över hur hotfulla arga brevmän kan bli).

Orsak 45: Passen
Redan långt innan dunkar, trepoängslinjer, tatueringar och skivkontrakt fanns den där att dra ooohs och aaahs från publiken. Cousy satte standarden. Pistol Pete Maravich visade vad han gick för. Magic och Bird ägde 80-talet. Stockton tog över på 90-talet och är, om inte den flashigaste, åtminstone den meste passaren genom tiderna. Jason Kidd, Jason "White Chocolate" Williams och Steve Nash förde i tur och ordning fanan vidare och nu verkar den lämnas över till Chris Paul.

Den som kan nåt om basket vet att passen, och inte dunken, är skiten men om du inte redan är nere med den så kan the late and great Pistol Pete lära dig;

Just like milkin' a cow! Snap!

Orsak 44: Dribblingen
När ni nu kan passa så är det dags för Allen Iverson att lära er att dribbla:
...och sist men inte minst:


Orsak 43: Skottet
Men som vi alla vet så vinner man inte matcher genom vare sig passar eller dribblingar - man gör det genom att göra mest poäng.

I jämna matcher blir det dessutom ofta de som sist gör poäng som vinner. Hell, i basket kan man ju till och med göra poäng även efter tiden har tagit slut - så länge som bollen lämnat handen innan matchuret står på noll - hur många andra sporter händer det i? Ingen jag kan komma på i alla fall.

Därför hyllar vi avslutningsvis det basketaktigaste skottet av de alla, när det betyder som mest - Playoff Buzzer Beatern:

Inga kommentarer: