tisdag 23 september 2008

50 orsaker varför HDB älskar NBA; Nr. 42

Orsak 42: Yinka Dare
Yinka Dare började spela basket först när han var 20 år gammal. Han hade en riktigt bra college-karriär och ledde sitt George Washington University till NCAA-turneringens "sweet 16" under sitt första år, vilket är skolans bästa placering någonsin. Dare hängde kvar en säsong till och draftades sedan av New Jersey Nets 1994. Och det var i NBA legenden Yinka Dare tog sin form.

I sin första NBA-match hann han bara spela 3 minuter innan han skadade knäet så illa att han missade resten av säsongen. Säsongen efter mäktade han med konststycket att på 58 matcher, vilket var det mesta han spelade någon säsong, begå 72 turn-overs utan att ackrediteras en enda assist. Han är än idag den spelare som spelat flest minuter i rad utan att få en assist. Under sin fyra år långa karriär blev det också bara fyra assists för den reslige nigerianen. Respect!

Yinka dog väldigt tragiskt av en hjärtattack 2004 vid en ringa ålder av 32. Men i våra baskethjärtan lever han vidare som Yinka - killen som inte kunde passa!

Inga kommentarer: